Stredisko Smrekovec Donovaly
Prevádzka Stravovacie zariadenia
 9 Mája l, 974 86 Banská Bystrica

Párny týždeň

prevádzka Stravovacie Zariadenie Banská Bystrica

Pondelok 17.03.25

PolievkaFazuľková kyslá, chlieb350ml1,7
A / 1Bravčový bacskai paprikáš , maslové halušky130g,200g1,3,
B / 2 Tofu na kantónsky spôsob, varené zemiaky150g,200g6,7
C / 3Lievance s nutelou a lesným ovocím, mlieko350g,2dcl1,3,7

Utorok 18.03.25

PolievkaZelerová350ml1
A / 1Kuracie soté na taliansky spôsob-olivy, dusená ryža 130g,200g
B / 2 Segedínsky guláš, kysnutá knedľa130g,160g1,3,7
C / 3Cestovinový šalát Caprese350g1,3,7

Streda 19.03.25

PolievkaHráškový krém s krutónmi350ml1,7
A / 1Zapekaný kurací plátok s hruškou a nivou, dusená ryža130g,200g7
B / 2 Grilovaný losos s bulgurom350g1,4
C / 3Zeleninový šalát s vyprážanými kuracími stripsami v cornflakes, bylinkový dressing, toast350g,1ks1,3,7

Štvrtok 20.03.25

PolievkaHydinový vývar s cestovinou350 ml1,3
A / 1Hovädzie soté na hubách, tarhoňa130g,200g1,3
B / 2 Pastiersky syr, varené zemiaky, tatárska omáčka150g, 200g,70g1,3,7
C / 3Špagety bolognese so syrom350g1,3,7

Piatok 21.03.25

PolievkaMrvenicová s hubami, chlieb350 ml,35g1,3
A / 1Bravčová krkovička Western, pučené zemiaky, šalát z čínskej kapusty130g,200g,130g
B / 2 Špenátové rizoto s morčacím mäsom, šalát z čínskej kapusty350g,130g
C / 3Ovocné gule so strúhankou, mlieko350g,2dcl1,3,7

Zoznam alergénov:

1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich.
5. Arašidy a výrobky z nich.
6. Sójové zrná a výrobky z nich.
7. Mlieko a výrobky z neho.
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej.
11. Sezamové semená a výrobky z nich.
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Obedy prosím objednávať deň vopred, tel.: 0961 60 22 61

Hmotnosť mäsa v surovom stave 130g

ZMENA JEDÁLNEHO LÍSTKA VYHRADENÁ

Výdaj obeda:
od 11:30h – do 13:30h